Soulville

Soulville

What it is.

Keep yourself notified about our club nights, DJ-gigs, weekly radio show and mixes. No matter if it's raw, smooth, funky or deep. As long it's real soul music it has a place in our hearts.
We have been doing this in Uppsala since 2000, and organised such clubs as Boogaloo, Fingersnappin, Breakaway, Two Tons of Fun and Soulville Allstars as well as DJ:ed at almost every night club in Uppsala and at @ various soul clubs in Stockholm, Gothenburg and Copenhagen.


Soulastatic

Inför/efter TTOFPosted by Oskar Wednesday, June 20 2007 21:42:25
För den som befinner sig på den fagra västkusten nästa helg (30 juni) så gör Soulville (eller åtminstone delar därav) ett gästspel på den vid det här laget smått legendariska klubben Soulastatic Pustervikbaren i Göteborg. Alltid ett fullpackat dansgolv, alltid grym stämning och alltid grym musik.

Förutom redident Punky delas båset denna kväll även med Per Skoog.


  • Comments(0)//www.soulville.se/#post85

Everybody loves the sunshine!

Inför/efter TTOFPosted by Oskar Thursday, May 31 2007 09:03:43
Blog ImageTiden går fort när man har roligt, således är ännu en termin till ända. Vi passar på att hemförlova Uppsalas studenter inför sommaren med terminens sista TToF. Sommaren till ära bjuder vi om vädret tillåter in till trädgårdshäng, med svulliga sommargrooves och stora mängder soulsken, innan vi låter kvällen fortsätta inomhus med mer av vad som är vårt signum: den bästa soulmusiken från alla tider på två golv.

8 juni
19 - 01 (gratis innan 21)
Östgöta Nation


  • Comments(0)//www.soulville.se/#post82

I Need More Cowbell

Inför/efter TTOFPosted by Calle Tuesday, May 22 2007 13:33:32

Har varit lite tyst här senaste tiden (ingen visste väl hur de skulle följa upp det genialiska milkshakeinlägget?...) men nu tar i a f jag mitt folkbildningsansvar. Vårens sista Two Tons Of Fun är fredag 8 juni. Just det, bara ett par veckor kvar. Skriv in i kalendern och säg till dina vänner.

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post81

Out On The Floor!

Inför/efter TTOFPosted by Martin Monday, May 07 2007 20:02:49
Tack till alla er som gjore valborg till mer än ett tragikomiskt firande av konungens födelsedag och vårens intåg. Jag hade (och Oskar likaså är jag rätt säker på) riktigt trevligt på både V-Dala och vår kära hemmaplan Östgöta nation.
Nu är det tillbaka till upplösningen i seriespelet med semifinal på fredag 11/5! Vi hoppas mönstra samma stjäruppställning som vanligt, tar vi med bollen så tar ni med skorna och spelglädjen...

Väl mött på Soulville / Two Tons Of Fun nu på fredag 11/5!

/ Martin
  • Comments(0)//www.soulville.se/#post79

TTOF 11 maj

Inför/efter TTOFPosted by Oskar Friday, May 04 2007 19:09:57
Fredagen den 11 maj är det återigen dags. Vi gillade konceptet med golvbyte, vilket innebär att Soulville UA återigen håller hov på stora golvet. Förra kvällen var en klar succe och vi hoppas givetvis på en upprepning.


19-01 och gratis innan 21!

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post78

Ett fyrfallet leve

Inför/efter TTOFPosted by Oskar Sunday, April 15 2007 12:52:32

Blog Image

Tack till er som kom och med dans, humör och glädje hjälpte till att med besked fira vår tvååring. Vi är jättenyfikna på hur ni upplevde golvbytet, hör gärna av er med feedback.

Bilder från kvällen kommer snart.

  • Comments(6)//www.soulville.se/#post73

Nu fyller vi två år!

Inför/efter TTOFPosted by Oskar Wednesday, April 04 2007 09:58:25
Medan klockan må gå och gå utan att någonsin komma närmare dörren är det inte utan häpnad man emellanåt slås av med vilken hastighet tiden rör sig framåt! Ett sådant tillfälle är när man konstaterar att TTOF redan funnits två år som klubb.

I klubbår räknat ser vi det som att vi kommit in i puberteten. Det spritter i kroppen, känslorna svallar och vi har med stor förtjusning upptäckt nya förmågar vi inte hade en aning om att vi besatt. (Liknelsen brister vid målbrott, allmänt social inkompetens och taskig hy, men är likväl hygglig).

För att fira slår vi på stort den 13 april genom att ha öppet en extra timme till 02. Som om inte det vore nog förvirrar vi alla genom att byta plats på dansgolven. Detta innebär att den som vill skaka till söt soul inte längre behöver söka sig ner i källaren, medans anhängaren av Calles futuristiska funk, house och disco kan vänta ännu större intimitet och trängsel på källargolvet.

Blog Image

För att välkomna tonåringen till vuxenvärlden passar Soulville UA även på att till mottagningen bjuda in en äldre släkting från storstaden. Robert Baum och Magnus "Munken" Rems har varje lördag de senaste 13 (or so) åren styrt sin skuta Soul @ Fasching, på Fasching i Stockholm. Det behövs knappast någon särskilt djuplodande utredning för att konstatera att dessa herrar torde vara sveriges mest rutinerade Soul-DJ:s. Det ska bli ett sant nöje att trängas i DJ båset med dem!

Vi har även en del andra överaskningar i pipelinen, men för att inte förta överaskningsmomentet för födelsedagsbarnet väntar vi lite med det.

Och i vanlig ordning:Östgöta nation, öppnar 19, gratis innan 21, supergod mat i restaurangen och kårleg är ett måste.

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post71

TTOF 9 mars

Inför/efter TTOFPosted by Oskar Monday, March 05 2007 15:07:56
Även om våren så smått börjar påminna oss om sin existens ligger fortfarande senvinterslasket tungt på Uppsalas gator. Och eftersom fötter som är mer eller mindre fuktiga åtmistone sex av dygnets 24 timmar, ärtsoppehimlar och 0 +/- 3 celsius hör till de saker som kan göra även den muntraste modfälld känns det extra roligt att få göra denna Mars till en av de souligare månader vi upplevt på år och dar i Uppsala.


Blog Image

Den stora trumman är i gång avseende vår fest med Terry Jones den 17 mars. Men det får inte glömmas bort att man redan fredagen innan, den 9 mars kan få soulklådan kliad, då vårt flaggskepp Two Tons of Fun, invaderar Östgöta Nation.

Premiärkvällen denna vår kan inte betecknas som något annat än en succé. Ord saknas för att beskriva det, men om du var där har du troligen inte glömt. Denna gång har vi laddat upp med ett rejält gäng nya sounds, som vi riktigt längtar efter att få spela för er. Vi tänkte även fortsätta ha en loungedel på stora dansolvet i början av kvällen, kom gärna och kolla in den. Då köbildningen till Östgötas klubbkvällar varit något i hästväg denna termin kan en tidig entré rekomenderas även på denna grund.

Som en liten treat tänkte jag ge er en låt jag varit på jakt efter länge, och som till sist landade på min hallmatta förra veckan.

Bob Williams - I'm alright

Dansant och soulful musik på två golv, eufori, kondens och stor, stor glädje - det är vad det handlar om.

  • Comments(4)//www.soulville.se/#post55
Next »