Soulville

Soulville

What it is.

Keep yourself notified about our club nights, DJ-gigs, weekly radio show and mixes. No matter if it's raw, smooth, funky or deep. As long it's real soul music it has a place in our hearts.
We have been doing this in Uppsala since 2000, and organised such clubs as Boogaloo, Fingersnappin, Breakaway, Two Tons of Fun and Soulville Allstars as well as DJ:ed at almost every night club in Uppsala and at @ various soul clubs in Stockholm, Gothenburg and Copenhagen.


Premiären! ÖG-Nation Uppsala, 090213

KlubbPosted by Martin Thursday, February 19 2009 18:01:28
Tusen tack för en hejdundrande premiär för vårterminen 09! Lite låtar som gjorde oss lyckliga i fredags:

Oskar:
Harvey Mason - 'til you take my love - Arista
Silver Shadow - We are here to party - De-to
Target - Give me one more chance - Kama
Jocelyn Brown - Somebody elses guy - Vinyl dreams
Hesitations - Is this the way to treat a girl - GWP

Martin:
Lee Rogers- Go Go Girl - D-Town
Moses Smith - The Girl Across The Street -Dionn
Luther Ingram - Oh baby Don´t You Weep - Kent Select
The Coasters - Crazy Baby - Atco
Larry Dixon - Don´t It Make You Dance - LAD

Ses igen Fredagen 20/3!

  • Comments(1)//www.soulville.se/#post106

Lite datum inför våren

KlubbPosted by Oskar Monday, January 26 2009 19:53:55
Vi är nu klara med planeringen inför vårsäsongen på Östgöta Nation. Vi intar källaren, med allt vad det innebär följande datum: 


13 februari

20 mars

17 april

22 maj


Ses i källaren!

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post103

Jullov

KlubbPosted by Oskar Monday, December 08 2008 22:01:56
Efter en intensiv höstsäsong tar ett litet break. Vi återkommer i vår med klubbar och spelningar. Det lättaste sättet att hålla sig uppdaterad är att gå med i vår facebook-grupp. Sök på Soulville så hittar ni oss.   • Comments(0)//www.soulville.se/#post102

Soulville 31 oktober

KlubbPosted by Oskar Wednesday, October 22 2008 21:01:55

Blog Image
Yep, det är dags igen!


Vi firar de odödas helg genom att sprida själ i världen. Med ett redigt knippe nya sounds i väskan sedan förra gången vi sågs kan vi utlova northern, modern crossover, funk, disco, jazz, och soulful house så själsfull att den smitar av sig på till och med de levande döda. 


För att hedra den nyligne framlidne Levi Stubbs, lead singer i Four Tops och en av de mest karaktäristiska rösterna från Motown lovar vi en hel radda Four Tops-hits under kvällen. 


Annars är väl ledorden desamma som vanligt: rått, svängigt, själsfullt, svettigt och allsång. 

21-03. 

Orange

31 oktober

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post101

Soulville Lör. 4/10!

KlubbPosted by Martin Monday, September 29 2008 20:45:44
Blog Image
Efter en hejdundrande premiär med Lady Midnight och Niklas & Peter Wiman så är Soulville tillbaka!
Lördag 4/10 intar vi återigen Orange´s lokaler och skapar soulsation på dansgolven! Till hjälp denna gång har vi Sam H som nog är den ivrigaste språkröret i Sverige för rå 60-tals soul. På stora golvet levererar som vanligt resident´s Oskar och Martin grym soulmusik från fem decennium. Inte att missa. See you there, out on the floor!
  • Comments(0)//www.soulville.se/#post100

Höstpremiär Fredag 29/8!

KlubbPosted by Martin Monday, August 25 2008 22:41:02

Blog Image

Fredag 29/8 kör Soulville! igång igen för hösten. Vi har laddat rejält under sommaren och till premiären på Orange har vi en grym line-up:

Peter & Niklas Wiman, bröderna som hållit fanan högst i Stockholm under många år vad gäller rar soulmusik. Arrangörer och DJ´s av och på bl.a. Wiman Casino och SOUP!

Lady Midnight, som några av er kanske också känner som Carl Hedberg. Calle behöver knappast någon introduktion för de som bor i Uppsala. Arrangör och DJ på ett otal klubbar och en skivsamlare av stora mått.

Missa det inte, a soulful dance music bonanza!

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post98

Soulville @ Orange 17 maj!

KlubbPosted by Martin Sunday, May 04 2008 22:32:43
Blog Image
Med spirande vårkänslor i benen och återhämtade efter valborg är vi glada att annonsera vårt nästa datum för Soulville! på Orange. Två gånger tidigare har soulen, funken och jazzen intagit vad vi tycker är den bästa klubblokalen i Uppsala, och båda gångerna har varit grymma! Om du som vi tycker att Curtis, Marvin, Aretha m.fl. är bomben gör oss då sällskap under kvällen. Dessutom har Orange byggt en grym uteservering som fixar det perfekta hänget i början av kvällen och när solen sa sakteliga går ned över takåsarna tar vi kalaset till dansgolvet och höjer vårvärmen till sommarhetta!

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post97

Yes, he's back

KlubbPosted by Oskar Wednesday, March 26 2008 21:23:12
Soulville Allstars på Teaterbaren, feat Terry Jones!!

Blog Image
Dags igen...

för de av er som varit på någon av Terrys tidigare gig i Uppsala behövs troligtvis inte mer information än datum och lokal. Vi ses den 29 mars!

För er som ännu inte haft nöjet att se och höra Terry spela kan jag bara gratulera till att ni nu får en till chans.

Terry har varit en av de mest respekterade och uppskattade DJ:sen på den brittiska soulscenen sen innan de flesta av er skulle gå (med god marginal faktiskt). Hans förmåga att känna av och elda upp publiken med sin friska blandning av alla sorters soulmusik är helt enkelt något man bör uppleva.

Formella meriter känns liksom bortkastade när man talar om den här sortens talang, men man kan ju alltid nämna klubben the Village i London, där Terry var resident och spelade varje lördag i si så där tjugo år, och det faktum att han har sin egen soulsamlingsserie på Expansion Records.

Teaterbaren (Uppsala Stadsteater)
23-03 (insläpp stänger 02)
  • Comments(0)//www.soulville.se/#post95
Next »