Soulville

Premiären! ÖG-Nation Uppsala, 090213Klubb

Posted by Martin Thursday, February 19 2009 18:01:28

Tusen tack för en hejdundrande premiär för vårterminen 09! Lite låtar som gjorde oss lyckliga i fredags:

Oskar:
Harvey Mason - 'til you take my love - Arista
Silver Shadow - We are here to party - De-to
Target - Give me one more chance - Kama
Jocelyn Brown - Somebody elses guy - Vinyl dreams
Hesitations - Is this the way to treat a girl - GWP

Martin:
Lee Rogers- Go Go Girl - D-Town
Moses Smith - The Girl Across The Street -Dionn
Luther Ingram - Oh baby Don´t You Weep - Kent Select
The Coasters - Crazy Baby - Atco
Larry Dixon - Don´t It Make You Dance - LAD

Ses igen Fredagen 20/3!

Premiären! ÖG-Nation Uppsala, 090213Bilder

Posted by Martin Thursday, February 19 2009 17:55:55


Soultreats! back onlineÖvrigt

Posted by Martin Wednesday, February 04 2009 13:53:19

OK, it only took us some eight monts to get our act together and move the whole thing to its new domain, but now it´s done, finally! All the old tracks should be here, but the kind comments that you´ve done on the old blog could not be moved I´m afraid, a big thank you to all of who you who took the time to comment, you know who you are and hopefully you´ll be with us this time around as well!

For those who are new to Soultreats!, the idea of the blog is to spotlight some of Soulville´s favourite records and give you a chance to find out what Soulville U-A is all about, hope you enjoy!

Check out www.soultreats.se


Lite datum inför vårenKlubb

Posted by Oskar Monday, January 26 2009 19:53:55

Vi är nu klara med planeringen inför vårsäsongen på Östgöta Nation. Vi intar källaren, med allt vad det innebär följande datum: 


13 februari

20 mars

17 april

22 maj


Ses i källaren!

JullovKlubb

Posted by Oskar Monday, December 08 2008 22:01:56

Efter en intensiv höstsäsong tar ett litet break. Vi återkommer i vår med klubbar och spelningar. Det lättaste sättet att hålla sig uppdaterad är att gå med i vår facebook-grupp. Sök på Soulville så hittar ni oss. Soulville 31 oktoberKlubb

Posted by Oskar Wednesday, October 22 2008 21:01:55


Blog image
Yep, det är dags igen!


Vi firar de odödas helg genom att sprida själ i världen. Med ett redigt knippe nya sounds i väskan sedan förra gången vi sågs kan vi utlova northern, modern crossover, funk, disco, jazz, och soulful house så själsfull att den smitar av sig på till och med de levande döda. 


För att hedra den nyligne framlidne Levi Stubbs, lead singer i Four Tops och en av de mest karaktäristiska rösterna från Motown lovar vi en hel radda Four Tops-hits under kvällen. 


Annars är väl ledorden desamma som vanligt: rått, svängigt, själsfullt, svettigt och allsång. 

21-03. 

Orange

31 oktober

Soulville Lör. 4/10!Klubb

Posted by Martin Monday, September 29 2008 20:45:44

Blog image
Efter en hejdundrande premiär med Lady Midnight och Niklas & Peter Wiman så är Soulville tillbaka!
Lördag 4/10 intar vi återigen Orange´s lokaler och skapar soulsation på dansgolven! Till hjälp denna gång har vi Sam H som nog är den ivrigaste språkröret i Sverige för rå 60-tals soul. På stora golvet levererar som vanligt resident´s Oskar och Martin grym soulmusik från fem decennium. Inte att missa. See you there, out on the floor!
Lite hösttipsÖvrigt

Posted by Oskar Monday, September 08 2008 13:09:45

Då vi fortfarande inte spikat våra klubbdatum för hösten tänkte jag ta detta utrymme i anspråk och tipsa om lite grymma grejer man kan hålla ögonen på denna höst.

Marys Mine


Är en tjej från Stockholm som under det gågna året haft lite buzz omkring sig på soulscenen. Förklaringen heter Marvin, och är en underbar retrofärgad soulpärla släppt i behändigt sjutumsformat på tyska Sundae Soul i december förra året. Terry Jones spelade låten när han besökte Stadsteatern i vår regi i våras, och även Soulville UA har skämt bort Uppsalapubliken med den ganska ofta. Skivan är officiellt slutsåld, men Mary har enligt uppgift några exemplar kvar.

Nyligen släpptes även en remix (Robs Seductive Remix) på en tolva från samma bolag tillsammans med bland annat danska Cool Millions (se nedan) Naughty Girl. Även remixen rekommenderas å det varmaste, och finns fortfarande att få tag på för den som är intresserad.Båda versionerna finns på Marys Myspace, och vi ser framemot att få höra mer på det utlovade debutalbumet.

Blog imageCool Million


Danska Cool Million fick jag upp ögonen för när en instrumental version av deras Naughty Girl började spelas på Solar Radio för ganska länge sen vid det här laget. I instrumental form var låten knappast strålande men att den hade potential gick inte att ta miste på. När så vokalerna var lagda och låten hamnade på Soul Togetherness 2007, måste jag medge att det var något av en besvikelse. Vokalisten hade en väl nasal, nästan gnällig stämma och låten kändes helt enkelt inte tillräckligt soulful i mitt ödmjuka tycke. Nu har emellertid ett fullängdsalbum, "Going out tonight", kommit med olika vokalister på varje låt. Jag har inte mer än hunnit lyssna genom det, men måste säga att det låter mycket lovande. Albumet är väldigt färgat av ett åttiotalsgroove som genomfört på det här sättet faktiskt känns helt ok. Allra tydligast är detta kanske på Make Me Yours, som nog i mitt tycke och efter en genomlyssning är det starkaste spåret.

Lyssna på Cool Millions myspace

Blog image

Bobby Cutchins


Bobby Cutchins nya album "Then and now" verkar inte finnas att få tag på i fysisk form än så länge, men kan laddas ner på www.sorongroup.com. Albumet innehåller dels 70-talsmaterial som kan vara svårt att få tag på i annat format och versioner av sådant material, häribland klassikern I did it again som nog många känner igen i en hygglig remix. Den stora behållningen är dock de nyinspelade låtarna. Utstickare är Next to me, som är inspelad i samarbete med bland annat ovan nämnda Cool Million. Bästa nya på länge. Kul att höra att Bobbys röst ännu håller och framförallt kul när äldre artister släpper nytt material som inte bara är retrofärgat utan faktiskt känns up to date.

Blog image

Med hopp om en soulful höst.
Oskar