Soulville

Soulville

What it is.

Keep yourself notified about our club nights, DJ-gigs, weekly radio show and mixes. No matter if it's raw, smooth, funky or deep. As long it's real soul music it has a place in our hearts.
We have been doing this in Uppsala since 2000, and organised such clubs as Boogaloo, Fingersnappin, Breakaway, Two Tons of Fun and Soulville Allstars as well as DJ:ed at almost every night club in Uppsala and at @ various soul clubs in Stockholm, Gothenburg and Copenhagen.


Lite datum inför våren

KlubbPosted by Oskar Monday, January 26 2009 19:53:55
Vi är nu klara med planeringen inför vårsäsongen på Östgöta Nation. Vi intar källaren, med allt vad det innebär följande datum: 


13 februari

20 mars

17 april

22 maj


Ses i källaren!

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post103

Jullov

KlubbPosted by Oskar Monday, December 08 2008 22:01:56
Efter en intensiv höstsäsong tar ett litet break. Vi återkommer i vår med klubbar och spelningar. Det lättaste sättet att hålla sig uppdaterad är att gå med i vår facebook-grupp. Sök på Soulville så hittar ni oss.   • Comments(0)//www.soulville.se/#post102

Soulville 31 oktober

KlubbPosted by Oskar Wednesday, October 22 2008 21:01:55

Blog Image
Yep, det är dags igen!


Vi firar de odödas helg genom att sprida själ i världen. Med ett redigt knippe nya sounds i väskan sedan förra gången vi sågs kan vi utlova northern, modern crossover, funk, disco, jazz, och soulful house så själsfull att den smitar av sig på till och med de levande döda. 


För att hedra den nyligne framlidne Levi Stubbs, lead singer i Four Tops och en av de mest karaktäristiska rösterna från Motown lovar vi en hel radda Four Tops-hits under kvällen. 


Annars är väl ledorden desamma som vanligt: rått, svängigt, själsfullt, svettigt och allsång. 

21-03. 

Orange

31 oktober

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post101

Lite hösttips

ÖvrigtPosted by Oskar Monday, September 08 2008 13:09:45
Då vi fortfarande inte spikat våra klubbdatum för hösten tänkte jag ta detta utrymme i anspråk och tipsa om lite grymma grejer man kan hålla ögonen på denna höst.

Marys Mine


Är en tjej från Stockholm som under det gågna året haft lite buzz omkring sig på soulscenen. Förklaringen heter Marvin, och är en underbar retrofärgad soulpärla släppt i behändigt sjutumsformat på tyska Sundae Soul i december förra året. Terry Jones spelade låten när han besökte Stadsteatern i vår regi i våras, och även Soulville UA har skämt bort Uppsalapubliken med den ganska ofta. Skivan är officiellt slutsåld, men Mary har enligt uppgift några exemplar kvar.

Nyligen släpptes även en remix (Robs Seductive Remix) på en tolva från samma bolag tillsammans med bland annat danska Cool Millions (se nedan) Naughty Girl. Även remixen rekommenderas å det varmaste, och finns fortfarande att få tag på för den som är intresserad.Båda versionerna finns på Marys Myspace, och vi ser framemot att få höra mer på det utlovade debutalbumet.

Blog ImageCool Million


Danska Cool Million fick jag upp ögonen för när en instrumental version av deras Naughty Girl började spelas på Solar Radio för ganska länge sen vid det här laget. I instrumental form var låten knappast strålande men att den hade potential gick inte att ta miste på. När så vokalerna var lagda och låten hamnade på Soul Togetherness 2007, måste jag medge att det var något av en besvikelse. Vokalisten hade en väl nasal, nästan gnällig stämma och låten kändes helt enkelt inte tillräckligt soulful i mitt ödmjuka tycke. Nu har emellertid ett fullängdsalbum, "Going out tonight", kommit med olika vokalister på varje låt. Jag har inte mer än hunnit lyssna genom det, men måste säga att det låter mycket lovande. Albumet är väldigt färgat av ett åttiotalsgroove som genomfört på det här sättet faktiskt känns helt ok. Allra tydligast är detta kanske på Make Me Yours, som nog i mitt tycke och efter en genomlyssning är det starkaste spåret.

Lyssna på Cool Millions myspace

Blog Image

Bobby Cutchins


Bobby Cutchins nya album "Then and now" verkar inte finnas att få tag på i fysisk form än så länge, men kan laddas ner på www.sorongroup.com. Albumet innehåller dels 70-talsmaterial som kan vara svårt att få tag på i annat format och versioner av sådant material, häribland klassikern I did it again som nog många känner igen i en hygglig remix. Den stora behållningen är dock de nyinspelade låtarna. Utstickare är Next to me, som är inspelad i samarbete med bland annat ovan nämnda Cool Million. Bästa nya på länge. Kul att höra att Bobbys röst ännu håller och framförallt kul när äldre artister släpper nytt material som inte bara är retrofärgat utan faktiskt känns up to date.

Blog Image

Med hopp om en soulful höst.
Oskar

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post99

Förfesta med stil

ÖvrigtPosted by Oskar Saturday, April 05 2008 17:00:06


Blog Image
Sqvader Dam bjuder in till Lounge. För de som inte orkar stå på stolar och dricka Hallands, utan hellre värmer upp till släppet med mellow soulmusik och tacobuffé öppnas dörrarna till nya delen redan klockan 18. Priset under dessa timmar är halva mot resten av kvällen (60 kr), det är Happy Hour och musiken är den sweetaste soul vi kan gräva upp ur våra backar. 

När balunset kickar igång spelar DJ:s från Knas och Evening och typ tusen liveakter kör. 

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post96

Yes, he's back

KlubbPosted by Oskar Wednesday, March 26 2008 21:23:12
Soulville Allstars på Teaterbaren, feat Terry Jones!!

Blog Image
Dags igen...

för de av er som varit på någon av Terrys tidigare gig i Uppsala behövs troligtvis inte mer information än datum och lokal. Vi ses den 29 mars!

För er som ännu inte haft nöjet att se och höra Terry spela kan jag bara gratulera till att ni nu får en till chans.

Terry har varit en av de mest respekterade och uppskattade DJ:sen på den brittiska soulscenen sen innan de flesta av er skulle gå (med god marginal faktiskt). Hans förmåga att känna av och elda upp publiken med sin friska blandning av alla sorters soulmusik är helt enkelt något man bör uppleva.

Formella meriter känns liksom bortkastade när man talar om den här sortens talang, men man kan ju alltid nämna klubben the Village i London, där Terry var resident och spelade varje lördag i si så där tjugo år, och det faktum att han har sin egen soulsamlingsserie på Expansion Records.

Teaterbaren (Uppsala Stadsteater)
23-03 (insläpp stänger 02)
  • Comments(0)//www.soulville.se/#post95

Like a heatwave

KlubbPosted by Oskar Sunday, February 24 2008 00:58:39
Blog Image

Vi sa i januari att 2008 skulle bli vårt själfullaste hitills. Så här långt saknas anledning att frukta att vi hade fel. Året har börjat över all förväntan, med än så länge inte mindre än tre i i princip fullsatta kvällar på ÖG och Orange.

Vår nya lokal, Orange, visade sig vara i det närmsta perfekt för soulmusik, med fantastiskt ljud och lagom tighta dansgolv. Det är därför med stor entutiasm vi bjuder in till den andra upplagan av Soulville @ Orange, och det är kul att kunna presentera så roliga gäster:

Den här gången har vi den stora, stora äran att få samsas i det stora golvets bås med Karl Marthon. Karl är den förlorade sonen, som hela det här milleniet stuckit ut som den nyfiknaste, kunnigaste och framförallt flitigaste samlaren av modern soul i Sverige. Han slutar aldrig imponera med sina kunskaper och sin samling. Hans set brukar vara av absolut världsklass, och är i dag dessutom ovanliga i Sverige, då Kalle sedan några år tillbaka bor utomands, just nu i Chicago. Räkna med en resa i de bortre delarna av den rara soulens främmande land. Och så klart massor av dans och fest.

Till det lilla golvet har vi en verkligt rolig bokning i form av DJ-duon Heartbeat, bestående av Alda och Big Daddy Binge. I tio år har dessa pionjärer inom svart dansmusik stått upp för den moderna RnB:n, senast på den nyligen nedlagda klubben Soul Clam i Stockholm. För fjärde året i rad är Heartbeat nominerade till "Best Urban Club" på SMC2008. Vi har blivit lovade "the urban soul sounds of today' vilket betyder allt från dansant neo-soul till klassisk new jack swing". Jag vågar påstå att dessa killar troligtvis är de främsta i Sverige på kontemporär soulmusik och rnb, och vi ser verkligen fram emot att få se och höra vad de kan åstadkomma på vårt lilla golv.

Orange
7 Mars
21-03
60kr


  • Comments(0)//www.soulville.se/#post94

Playlist Gareth Donovan, Soulville Allstars 1 dec

KlubbPosted by Oskar Wednesday, December 05 2007 01:32:23
Incognito & Carleen Anderson  -  Trouble Don't Last Always 
Atar & the Funkadrome  -  You Set My Soul On Fire 
Tony Di Bart   -  Do It 
Norman Hutchins  -  I Really Love You 
Blair  -  Nightlife 
James Mason  -  Sweet Power Your Embrace 
K-Scope  -  Latin Blues Pt 1 
Incognito   -  Fearless 
George Benson  -  When Love Comes Calling 
EW&F  -  Runnin' 
Mario Biondi  -  This Is What You Are 
Brenda & Albert  -  Talking About Loving You 
Bobby Taylor  -  Blackmail 
Carbon Copies  -  Just Don't Love You 
Hesitations  -  Is That The Way To Treat A Girl 
Marvin Gaye  -  You Sure Love To Ball 
Wilson Williams  -  I Think Its Gonna Work Out Fine 
Spaceark  -  Phantom Lover 
Three Prophets  -  I Think I Really Love You 
Edwin Starr  -  Running Back And Forth 
Melvin Moore  -  All Of A Sudden 
Mixed Emotions  -  Gold Of My Life 
Second Ressurrection  -  You Done Let Daylight Catch You 
Chain Reaction  -  Searching For Tomorrow  
Fever  -  Don't You Want Me 
Brass Construction  -  Movin' 
Bobby Thurston  -  I Want Your Body  
Jocelyn Brown  -  If I Can't Have Your Love  
Carl Hall  -  What About You 
Candi Staton  -  Too Hurt To Cry

  • Comments(0)//www.soulville.se/#post92
Next »